Sosyal Medyanın Etkili Kullanılması Ne Anlama Gelmektedir ?

SOSYAL MEDYA'YI NASIL KULLANABİLİRİZ?

Özellike hepimizin yakından tanıdığı ve en geniş Sosyal Medya Mecrası olma özelliğini uzun süredir koruyan Facebook Web Sisteminin hayatımıza girmesi ile birllikte SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI kavramının geniş kitlelerce önemli ölçüde kabul görmeye başladığını söylersek yanlış olmayacaktır.
Her ne kadar şu anda bir çok Sosyal Medya Mecrası olsa da FACEBOOK bu alanda ağırlığını korumaktadır.

Söz konusu SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI kavramının bir kültür yapısına kavuşmasıyla birlikte bu sistemin kendine has bazı özellikleri ön plana çıkmaya başlamıştır. Sürekli bir paylaşım akışına sahip sistemde materyallerin ilgi çekici bir yapıya sahip olması ile alakalı uğraşlar her geçen gün daha önemli hale gelmektedir.

Kişilerin kendilerine dair içerikleri paylaşması kadar kurumların da Sosyal Medya mecralarını kullanarak paylaşımda bulunmaları bir seçenek olmaktan çok bir zorunluluk haline gelmeye başlamaktadır. Diğer yandan sadece sayfası açılan fakat içeriğinde paylaşım bulunmayan yüzbinlerce kurum sayfasını hala görebilmekteyiz. Kurum kültürü, ürünler, hizmetler, pazarlama stratejileri ile uyumlu bir içeriğin sürekli oluşturulmasının gerçekten zor bir iş olduğunu kabul edersek bu boş sayfaların neden mecralarda yer aldığını daha iyi anlamış oluruz.